sâmbătă, 24 februarie 2018
                                 PROGRAM WELLNESS SI AWARENESS CORPORAL 
                                                 FELDENKRAIS
                      Redescopera bucuria miscarii !


Asociatia LAPIS, impreuna cu Cabinetul de Psihoterapie Cristian Constantinescu, organizeaza sedinte si cursuri de wellness si constientizare corporala FELDENKRAIS.
 
Cursurile sunt sustinute de Dr. MINOO SAMII FELLNER, instructor FELDENKRAIS si instructor
de terapie prin dans.
PERIOADA cursurilor este  6-8 martie 2018, intre orele 13 si 20:


Ora/ziua
6 martie 2018
7 martie 2018
8 martie 2018
ora 13
Grup 1
Grup 5
Grup 9
ora 14
Individual 1
Individual 4
Individual 7
 ora 15
Grup 2
Grup 6
Grup 10
ora 16
Individual 2
Individual 5
Individual 8
ora 17
pauza
pauza
pauza
ora 18
Grup 3
Grup 7
Grup 11
ora 19
Individual 3
Individual 6
Individual 9
ora 20
Grup 4
Grup 8
Grup 12

ADRESA la care se vor desfasura cursurile este Strada Caderea Bastiliei nr. 58-60, et. 5, cam 514, BUCURESTI - langa PIATA ROMANA

RECOMANDARI:  O Saltea pentru gimnastică sau un izopren, îmbrăcăminte confortabilă și lejeră.

COSTUL  - 90 LEI pentru o sedinta de grup de 45-50 min
                  - 180 LEI pentru o sedinta individuala de 50 min
                  - 90 LEI pentru o sedinta individuala de 20-25 min

INSCRIEREA SI PLATA se vor face inainte de desfasurarea cursurilor, dovada platii (copie dupa ordinul de plata) se va  trimite pe mail inainte de inceperea cursului. Inscrierea se va face dupa confirmarea platii.

Contul: RO77INGB0000999904240171
Beneficiar: ASOCIATIA LAPIS
Adresa beneficiarului: str Dristorului nr. 91-95, bl E, ap.139, sector 3, Bucuresti
Cod fiscal: 2805478
Detalii plata: se va specifica cursul ales (ex. GRUP 8 sau INDIVIDUAL 5) si numele cursantului

PERSOANA DE CONTACT 
SI SECRETARIAT PROGRAMARI:  Mallika   - 0726251583
                                                                                 - mallika1103@gmail.com


Dr. Minoo Fellner
Instructor certificat în metoda Feldenkrais și dans terapeutic
Dr. în literatură și limbi străine,
Universitatea Sapienza din Roma, Italia


SEDINTE si CURSURI FELDENKRAIS
"Mișcarea este viață, viața este un proces. Îmbunătățiți calitatea procesului și veți îmbunătăți calitatea vieții înseși." Moshé Feldenkrais (1904–1984)

DESPRE FELDENKRAIS:
Metoda Feldenkrais este un sistem educațional somatic dezvoltat de Dr.Moshé Feldenkrais, fizician și inginer cu experiență în arte marțiale, precum și cunoștințe în domeniile biomecanicii, neurologiei, fiziologiei și psihologiei. Combinând aceste cunoștințe vaste cu observarea riguroasă a modului în care comportamentul uman și modelele de mișcare sunt legate de capacitatea noastră înnăscută de a învăța și de a acționa cu ușurință și eficient, el a descoperitaceastă metodă.
  


Metoda Feldenkrais își propune să reducă durerea sau limitările de mișcare, să îmbunătățească funcția fizică și să contribuie la starea generală de bine, prin creșterea conștientizării de sine a cursanților și prin extinderea repertoriului de mișcări al acestora. Ne poate îmbunătăți permanent postura, echilibrul și coordonarea, trezind capacitatea noastră înnăscută de a avea atât vitalitate pe parcursul întregii vieți cât și o dezvoltare de sine continuă.

Noi avem o capacitate înnăscută de a învăța. Când eram copii, descopeream, mânați de curiozitate, atât de multe lucruri, fiind complet absorbiți într-o activitate, cu toate simțurile noastre. La început nu știm multe lucruri, totul este nou. Încercăm tot mereu, cu întreaga noastră atenție, noi posibilități și învățăm ! Și, în același timp, ne bucuram !
Ca adulți, avem impresia că știm deja totul. Dar starea de a nu ști este un moment prețios pentru învățare. Mișcarea este mijlocul.

La început, majorității oamenilor li se pare surprinzătoare ideea că pot învăța să se mişte într-un mod mai eficient și confortabil și, în același timp, să își mărească flexibilitatea. Și că pot face aceasta pur și simplu acordând atenție întregului proces implicat în efectuarea oricărei mișcări date și explorând senzațiile avute între timp.

Conștientizarea și mișcarea ca fundament al gândirii și al cunoașterii reprezintă o condiție prealabilă pentru orice proces de învățare original. În mișcare experimentăm anumite cunoștințe şi le dăm, totodată, mai departe. Cunoștințele teoretice și abilitățile practice se interconectează apoi, creând o cultură a învățării.

SESIUNILE FELDENKRAIS

Există peste 2000 de lecții elementare de "conștientizare prin mișcare". Fiecare cursant explorează și experimentează în mod individual spectrul enorm al capacității umane de învățare prin mișcare, făcând aceasta în ritmul propriu, în cadrul unui grup. Experimentează, simte, percepe, compara, diferențiază, îşi dirijează conștiința, se mișcă. Lecțiile includ modele de dezvoltare cum sunt cele manifestate de bebeluși și de copii mici, precum și mișcări folosite în sporturi, dans și arte marțiale: întregul potențial al învățării prin mișcare.
Care sunt beneficiile:
  • Îndepărtarea tensiunii și a durerii musculare
  • Respirație mai ușoară și mai profundă
  • Relaxare și stare de bine sporite
  • Performanțe îmbunătățite în sport, dans, muzică etc.
  • Ușurință crescută în activitățile de zi cu zi
  • Vitalitate sporită 
  • Concentrare și atenție îmbunătățiteDESPRE INSTRUCTOR:
Dr. Minoo Fellner, (cu origini în Iran şi Italia) este un instructor certificat in metoda Feldenkrais şi în terapia prin dans şi deţine un doctorat în literatură și limbi străine acordat de Universitatea Sapienza din Roma, Italia.

Este căsătorită și locuiește de 15 ani în Austria. Vorbește fluent 5 limbi: engleză, italiană, germană, franceză și persană. Practică metoda Feldenkrais de peste 20 de ani. Are, de asemenea, studii și experiență aprofundate și de lungă durată în domeniul Ayurvedei, filozofiei orientale, meditației și yogăi, ceea ce conferă sedintelor Feldenkrais prezentate de ea o claritate si o deosebită profunzime în dezvoltarea de sine:

“Am fost instruită să ofer mijloacele prin care oamenii își pot descoperi potențialul care este accesibil în creierul și sistemul nostru nervos. Trupurile și mințile noastre sunt inseparabile. Aceste mișcări pot îmbunătăți bunăstarea noastră fizică, precum și viața personală și profesională!”

LINK YOUTUBE:

MĂRTURII ALE UNOR PERSOANE PE CARE LE-AM AJUTAT PRIN METODA FELDENKRAIS:
“Sunt pianistă. De la 20 de ani, sufăr de artrită la ambele mâini. Am avut dureri cronice timp de 10 ani. Mergeam de la un medic la altul și de la un terapeut la altul. În cele din urmă am renunțat la speranța de a trăi o viață fără durere și de a-mi putea folosi din nou mâinile pentru a cânta la pian. Adesea durerea era atât de puternică, încât nu puteam dormi! Când aveam 35 de ani, am întâlnit-o pe Dr. Minoo Fellner și ea mi-a propus să încerc o oră de Feldenkrais. M-am dus fără nici o așteptare și, după o oră,nu mai aveam dureri, pentru prima dată după 10 ani! De atunci sunt foarte entuziasmată de metoda Feldenkrais. Nu numai că nu mai am dureri, dar mă simt mult mai bine şi în viața cotidiană.” ELISABETH SCHULZ, muzician, 36 de ani

“Am încercat multe alte tehnici, dar am descoperit ca Feldenkrais este singura care integrează corpul, mintea si spiritul. În timpul unei şedinţe de Feldenkrais, atenția îţi este adusă în interior într-un mod foarte natural, iar mișcările sunt cu totul blânde, dar eficiente. Nu este nevoie de un mare “efort” fizic, ceea ce este probabil motivul pentru care mulți nu au auzit vreodată de Feldenkrais. Există o condiționare profundă care ne spune că trebuie să depunem efort pentru a obține rezultate. Greșit! Pur şi simplu cu o dorință de a înlesni munca corpului nostru și consimțind să ne încetinim mișcările, suntem răsplătiți cu un profund sentiment de relaxare, ușurință de mișcare și un sentiment minunat de stare de bine.” VICTORIA ZBYLUT, casnică, 48 de ani

“După fiecare ședință, plec simțindu-mă mai ușoară și mai plină de bucurie! Am avut o experiență uimitoare datorită acestei metode: după 3 săptămâni, postura mea s-a îmbunătățit atât de mult, încât eram cu 2 cm mai înaltă. Este uimitor cum această metodă Feldenkrais mi-a îmbunătățit postura, aspectul și respectul de sine!” MARINA REICHENBACH, elevă, 14 ani
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu