joi, 2 februarie 2012

Competenţe şi Servicii

Competenţe:

Sunt membru al Colegiului Psihologilor din România, Filiala Bucureşti. Sunt psihoterapeut de orientare analitică şi sandplay sub supervizare.

Sunt candidat al următoarelor organisme internaţionale de acreditare:

- Asociaţiei Internaţionale de Psihoterapie Analitică
- Societăţii Internaţionale de Terapie Sandplay

Practic terapie verbală, dar folosesc şi materiale produse de sufletul pacientului, în special vise, dar şi desene, sau figurine modelate în lut, povestiri sau poeme. Practic de asemenea terapie sandplay, având în cabinet două cutii cu nisip şi o colecţie de figurine care stimulează imaginaţia pacienţilor. Folosesc si miscarea corporala, tehnici de meditatie si relaxare, precum si tehnica imaginatiei active asa cum a fost definita de Carl Gustav Jung.

Servicii:

- terapia copilului şi a familiei acestuia: problemele de vorbire, neputinţa de relaţionare cu ceilalţi şi pasivitate, anxietate, performanţe şcolare scăzute, agresivitate sau auto-agresivitate, deficitul de atenţie şi hiperactivitate, enurezis. În paralel cu şedinţele acordate copilului, este necesară şi o serie de şedinţe cu părinţii sau tutorii copilului.

- terapia adolescentului: anxietate socială sau absorbţie în grup şi pierderea identităţii, depresie însoţită de ideaţie suicidală, abuzul de substanţe psihoactive (alcool, droguri, etnobotanice), sexualitate dezordonată, căutarea unui partener, lipsa acută a sensului existenţei, pierderea sentimentului religios, consiliere vocaţională (alegerea unei profesii).

- terapia persoanei adulte: psihosexologie, anxietate, depresie, excitaţia maniacală, depresia şi anxietatea adultului realizat social şi economic, orientare sau reorientare profesională, urgenţe spirituale, dezvoltarea personală în cazul crizei de la mijlocul vieţii sau în cazul tranziţiei către vîrsta a treia.

- terapie de cuplu

- psihoterapie de suport şi însoţire în cazul tulburărilor psihosomatice (tulburări cardiace sau hipertensiune, tulburări hormonale, probleme dermatologice, tulburări digestive sau de tranzit precum gastrită, ulcer, constipaţii, colon iritabil), în cazul bolilor rebele la tratament, sau fără tratament alopat cunoscut(cancer,distrofie musculară, probleme ale articulaţiilor şi oaselor).

- terapie pentru grupuri de copii din comunităţi vulnerabile social şi economic, copii care nu pot beneficia de psihoterapie individuală tradiţională.

Vă invit să-mi adresaţi orice întrebări legate de terapie la tel. 0723.168.895 şi la adresa de mail cristi_constantinescu@yahoo.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu